Stemactrice

Stemactrice Jolanda Bayens

Een voice-over is iemand die audio visuele producties inspreekt. Denk bijvoorbeeld aan documentaires, commercials, instructie-video’s, telefoonsystemen en e-learning. Een andere naam voor voice-over is stem of stemacteur.

Hoewel een stemacteur eigenlijk vooral tekenfilms, games en speelgoed inspreekt, terwijl een voice-over voornamelijk wordt ingezet voor de meer serieuze producties. Wel is in beide gevallen sprake van ‘acteren met de stem’.

Waarom kiezen voor mijn stem?

Omdat mijn stem prettig in het gehoor ligt. En als stemactrice/voiceover kan ik klinken zoals u dat wil: betrouwbaar, enthousiast, grappig, neutraal, sexy, mét dialect of juist zónder.

Inspreken is niet alleen mijn werk, het is een manier van leven: ik geniet er van een tekst tot leven te brengen. Spelen met woorden. Gevoel geven aan zinnen. Iedere tekst heeft een eigen doelgroep en het is mijn taak die doelgroep aan te spreken.

Of het nu om een commercial gaat, een documentaire, een bedrijfsfilm, elearningprojecten, telefoon- en navigatiesystemen, games of een tekenfilm: zoekt u een vrouwelijke voiceover/stemactrice? Neem dan contact met mij op.