Voice-over regisseur

Als voice-over regisseur haal ik het allerbeste uit een stemacteur of voiceover. Daarnaast zorg ik er voor dat de opname goed verloopt. Een voice-over regisseur let op de juiste tone of voice, een goede interpretatie van de tekst, de juiste uitspraak, de maximale en minimale lengte van de opname, een consistent stemgeluid etc. Voor een echt goede opname is een voice-over regisseur een must!

Een voice-over regisseur zorgt voor de puntjes op de i

Voor de komst van de homestudio reisden voiceovers en stemacteurs naar een geluidsstudio om in te spreken. Daar was altijd iemand aanwezig die de opname bijwoonde. Soms alleen de audiotechnicus, maar vaak ook een regisseur. Door de aanwezigheid van de regisseur (en de audiotechnicus) was de hoofdklant altijd tevreden met het eindresultaat. Omdat de meeste voiceovers en stemacteurs nu thuis werken krijgen ze meestal geen regie tijdens het inspreken. Dat maakt dat er meer heropnames moeten plaats vinden. bovendien is de  hoofdklant niet altijd tevreden is met het eindresultaat. Dit kan gemakkelijk voorkomen worden door de inzet van een voice-over regisseur.

Hoe gaat dat in z’n werk?

Als voice-over regisseur heb ik vóór de opname contact met de opdrachtgever. We nemen samen de tekst door en ik wordt op de hoogte gebracht van de wensen van de hoofdklant. Online regie gaat met behulp van SessionLink Pro of Skype. Vanuit mijn studio heb ik direct contact met de stemacteur / voiceover in een andere studio. Op deze manier kan ik aanwijzingen geven.  Desgewenst reis ik naar een externe Geluidsstudio, waar een technicus en natuurlijk de voiceover / stemacteur aanwezig is.