Persoonlijke coaching

Wat heb jij nodig? 

Door jouw drukke leven kan het heel goed zijn dat je even de weg kwijt bent. Dat je  niet meer weet wat je nodig hebt. Het is tijd om gewoon de ruimte te nemen om naar jezelf te luisteren. Ik help je daarbij dmv persoonlijke coaching.

De kledingkast

Om je spullen terug te vinden zal je je kast opgeruimd moeten houden. En soms zul je dingen moeten weggooien om plaats te maken voor nieuwe spullen. Doe je dat niet, dan wordt het een chaos in je kast.

Je hoofd en je leven

Zo werkt het ook met je hoofd. Sommige mensen proppen hun leven zo vol dat ze alleen nog maar bezig zijn met zoeken naar tijd. Daarom wordt iedere minuut verantwoord in de agenda. Van afzeggen kan geen sprake zijn: we gaan naar 3 feestjes op 1 avond. Ze zijn bang voor ‘keuzestress’ en kiezen daarom voor alles te gelijk, ‘want stel je voor dat je de boot mist’. En dus rennen ze van hot naar her om het (volgens hen) ‘ideale leven’ te leiden. Het ideale gezin, de ideale baan, de ideale vriendenkring en niet te vergeten: het ideale gezicht inclusief dat ideale strakke lijf. Tot je hoofd duidelijk aangeeft dat het vol zit. Uitpuilt met dingen waarvan je dénkt dat je ze nodig hebt.

Maar wat heeft een mens nou eigenlijk echt nódig? Wat heb jíj nodig?

Door jouw drukke leven kan het heel goed zijn dat je even de weg kwijt bent. Dat je niet meer wéét wat je nodig hebt.

Het is tijd voor rust

Tijd om gewoon even ruimte te nemen om naar jezelf te luisteren. Zodat je keuzes kunt maken en je hoofd kunt opruimen.

Door jezelf de juiste vragen te stellen en tijd te nemen voor de antwoorden

Met andere woorden: Je gaat je kast helemaal leeg halen en opnieuw inrichten: wat kan er weg, wat mag blijven en wat mag er nieuw bij komen.

Soms is het nodig om iets wat je (nog) niet kan, om te zetten in een vaardigheid: ‘het leven zit vol uitdagingen’.

En soms is het prima om te berusten en te accepteren dat je een bepaalde vaardigheid niet bezit: ‘je kunt nou eenmaal niet overal in uitblinken’.

Wanneer kies je voor berusting en wanneer voor de uitdaging?

De ‘5W’s + H methode’ helpt je daarbij

Kies je voor ‘berusting’? Dan helpt deze methode jou om hierin te berusten: geen spijt achteraf, maar ruimte voor uitdagingen en de dingen die jij echt belangrijk vindt.

En als de keuze op de ‘uitdaging’ valt, dan helpt deze methode je na te denken over het waarom, wat, wie, wanneer, waar en hoe je die uitdaging aangaat. Te beginnen met: waar haal je de tijd vandaan (weg).

Heb je daarbij hulp nodig? Behoefte aan een gesprek? Of gewoon een luisterend oor?

Neem gewoon contact met mij op voor een afspraak door te mailen naar: info@jolandabayens.nl  Of bel: 06-45178477

Personal coaching  wordt gegeven in sessies van 90 minuten van €85,- per keer. Locaties: Zwaagdijk-Oost  of in Amsterdam

Jolanda Bayens: duidelijk, eerlijk, transparant en respectvol

Jolanda Bayens koos al vroeg voor de verpleging. Na haar diplomering in 1985 koos zij voor de intensieve zorg aan mensen met een ongeneeslijke ziekte en een korte levensverwachting. Later deed zij veel ervaring op in de begeleiding van mensen met een psychische en psychiatrische aandoening. In 1999 koos zij voor een carrière als nieuwslezer en later werd zij ook stemactrice en voiceover. Vanaf 2011 geeft zij daarin ook les en inmiddels is zij een veelgevraagd docent stemacteren en stemcoach. Daarnaast coacht Jolanda veel mensen die tijdelijk zijn vastgelopen, op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en/of zichzelf graag wat steviger presenteren.

De overeenkomsten tussen in de zorg werken en voiceover zijn? In beide gevallen moet je heel goed kunnen luisteren.